Sałatka z głowy
6 łyżek Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
½ średniej wielkości główki młodej kapusty
marchewka
czerwona cebula
½ brokuła
½ pęczka natki pietruszki
3 łyżki majonezu
sól i pieprz, do smaku
Kapustę drobno poszatkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka,
marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Brokuł podziel na małe różyczki, a łodygę pokrój w
paseczki. Wszystkie warzywa przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę, majonez i maślankę, dopraw
solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do przegryzienia się składników.
Na szybko
Maślanka Mrągowska
Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.