Śniadanie jak z płatka!
ok. 200 ml Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
300 g płatków owsianych
1/2 kubka soku jabłkowego
40 g rozpuszczonego masła
4 łyżki miodu
45 g siekanych migdałów
30 g płatków migdałowych
borówki, truskawki i miód, do dekoracji
Płatki owsiane wsyp do miski, dodaj miód, masło i zalej sokiem. Dokładnie wymieszaj. Płatki przesyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 35 minut. Co jakiś czas przemieszaj granolę, aby równomiernie się zezłociła. Do upieczonej i przestudzonej granoli dodaj posiekane migdały i płatki migdałowe. Podawaj z maślanką i sezonowymi owocami.
Na szybko
Maślanka Mrągowska
Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.