KoktajLOVE śniadanie
Maślankowy koktajl wypełniony owocami postawi na nogi nawet największego śpiocha. Borówki i brzoskwinie w połączeniu z maślanką, migdałami i odrobiną wyrazistego imbiru tworzą śniadanie idealne.
200 ml Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
270 g borówek amerykańskich
1,5 świeżej brzoskwini
1/3 łyżeczki obranego, startego imbiru
1 łyżka miodu
3 łyżki prażonych płatków migdałowych
Owoce umyj. Brzoskwinie przekrój, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż owoce do wysokiego naczynia, dodaj starty imbir i miód. Całość zalej maślanką i zmiksuj na gładko. Migdały upraż na złoto na suchej patelni. Gotowy koktajl przelej do szklanek i udekoruj uprażonymi płatkami
migdałów i kilkoma borówkami.
Na szybko
Maślanka Mrągowska
Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.