Szpinakowa BANANza
Posiłek w ciągu dnia powinien być lekki, ale sycący. Połączenie maślanki z owocami i szpinakiem to najlepsze rozwiązanie dla zapracowanych. Możesz go przygotować wcześniej w domu! Posiłek
150 ml Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
125 ml soku jabłkowego tłoczonego
ok. 50 g szpinaku
1/2 banana
1/2 jabłka
1 łyżka miodu
1 gałązka mięty
Sposób przygotowania: Liście szpinaku dobrze umyj i przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj obranego banana i pokrojone w kawałki jabłko ze skórką (usuń z jabłka gniazdo nasienne). Całość zalej sokiem i maślanką, dodaj miód. Całość zmiksuj na gładko, przelej do szklanek i udekoruj świeżą miętą.
Na szybko
Maślanka Mrągowska
Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.