Owocnego dnia!
10 łyżek Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
300 g truskawek
¼ dużego arbuza lub ½ małego
½ ananasa
melon Galia
skórka otarta z jednej limonki
kilka listków świeżej mięty
łyżka cukru trzcinowego
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokrój na ćwiartki. Arbuza wydrąż, a miąższ pokrój w kostkę. Melona i ananasa obierz, również pokrój w kostkę. Przełóż owoce do miski. Maślankę przelej do miseczki, dodaj skórkę z limonki, cukier i posiekane listki mięty. Całość dokładnie wymieszaj i polej sosem owoce. Podawaj w wydrążonej połówce arbuza. Udekoruj listkami mięty.
Na szybko
Maślanka Mrągowska
Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.